2 dagar kvar!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills Estrapade släpper sin nya singel Dreams. På Onsdag kommer den att finnas att ladda ner (förhoppningsvis) på deras hemsida.

Jag kan knappt vänta :D


The First Five First

Här kommer alla låtar som är med på Estrapades allra första EP, The First Five First, som ni kan ladda ner helt gratis http://Estrapade.se!


Anymore


My Dear


Come Back


Depression


Without you

Estrapade i Lidköping

Estrapade uppträdde på Musik mot rasism i Lidköping förra helgen och jag har hittat ett kort klipp därifrån. Kvalitén är dålig, men det är ju alltid nåt!

De framför en bit av Come Back


Come Back

Jag tänkte lägga in deras video till Come Back igen eftersom det inte blir mycket musik här känner jag. Det är ju faktiskt deras musik som är det speciella! Jag ska försöka fixa så att jag kan lägga in resten av deras låtar här direkt i bloggen, men tills dess, här har ni deras nuvarande singel, Come Back!


Kommande spelning

Nästa spelning som Estrapade kommer att ha äger också rum i Lidköping. Så ni som bor där i trakten borde gå och kolla!

Info:
25/11 -10

19.00

Stylingshow 2010 - Lidköping - De la gardie - 80 kr för vuxen och 50 kr för ungdom (upp till 20 år)

Jag hade själv jättegärna gått, men det ligger en bit bort, sen är det på en vardag också /:


Ny singel flyttad

Deras nya singel Dreams som skulle släppts idag, 22 november, har blivit flyttad framåt till 1 December istället, av några anledningar som var bättre för dom.

Själv är jag väldigt ledsen över detta eftersom jag verkligen såg fram emot detta. Hade skrivit in det i almenackan och allt, men vad ska man göra. En vecka och två dagar till får vi vänta alltså..

Men den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge :)Glöm inte att besöka dom på:

www.estrapade.se

www.mysapce.com/estrapademusic

www.youtube.com/estrapademusic

www.reverbnation.com/estrapade

www.ubetoo.com/estrapade

www.Facebook.com/Estrapade


Bilder från radio intervjun

Estrapade har lagt upp bilder från när dom besökte P4 Skaraborg i fredags.Mer bilder finns på Estrapade.se

Är det så att ni missade dom på radion i fredags, eller om ni bara vill höra det igen så är det bara att gå in på :

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=58

Sen får ni:
1. klicka er bakåt två steg till fredag 19 november 2010
2. Klicka på 15.30-16.00 fredag 19 nov 2010
3. Spola fram till 12 min.

Klart!

Estrapade på Sveriges radio, P4 Skaraborg

Estrapade befinner sig just nu i Skövde en sväng för att medverka i en radiointervju på P4 Skaraborg kl.15:40-16:00.

Gå in på P4:s hemsida och lyssna live!
http://sverigesradio.se/skaraborg/

Alltså, missa inte intervju och live framträdande av Estrapade klockan 15:40 på P4!


The First Five First - CD skiva!Vad roligt!! Släpper dom EP:n på skiva så vet jag en som kommer skaffa den i alla fall =)

Glöm inte att bli ett fan av Estrapade på facebook. Klicka bara här så kommer ni till deras sida!

Glöm heller inte deras myspace och såklart egna hemsida!
Myspace.com/estrapademusic där ni kan lyssna på alla deras låtar på EP:n och sen en coverlåt!

Estrapade.se

Ny singel på G!

Precis efter att Estrapade hade släppt sin EP, gick dom direkt in i studion igen och började jobba på nästa singel som kommer att släppas den 22 november. De kommer fortsätta att göra singlar då och då, så att vi har något att se fram emot och nytt att lyssna på!

22 november - ny singel!


Musik mot Rasism

SSU Lidköping & LO arrangerar en trevlig spelning för alla som är intresserade! Under kvällen kommer 4 olika band. Rialto, Little Miss Trouble, Estrapade & T står för den musikaliska underhållningen och däremellan får ni "plågas" med några korta tal av bland annat SSU's ordförande, Jytte Guteland. Vi lovar att det är värt de 25 KR du betalar om du INTE är SSU medlem, är du SSU medlem så är det gratis..

För att bli SSU Medlem så gå in på : http://www.ssu.se/bli-medlem
eller smsa: SSUmedlem [mellanslag] ditt personnummer till 724 56

Vi kommer även ha igång en smärre kioskverksamhet så att även de mest triviala behoven tillfredsställs! Väl mött!

Tid: den 20 november kl. 19:30 - den 21 november kl. 00:00

Plats: Rotundan, LidköpingJag skulle själv jättegärna vilja gå på detta, men Lidköping ligger en bit bort. Jag vill, jag  vill, jag vill!!

Estrapade Live

Estrapade har nu lagt upp ett till live klipp på sin blogg, där dom sjunger en av mina favoriter, My Dear ♥


Planering och skivtryck


Estrapade Live

Estrapade har lagt upp ytterligare ett klipp på deras blogg när dom uppträder live. Denna gången med låten Depression!De har också berättat att de har repat nu för första gången på ungefär 2 veckor! Roligt :)

Bandmedlemmarna

Här kommer lite allmän fakta om varje grabb i bandet. Tänkte att det kunde vara lite roligt att få veta lite basic fakta :)Jesper Björklund
Som 12-åring började Jesper spela gitarr och bara någon månad senare gjorde han sitt första live framträdande på Nossebro skolas läsårsavslutning. Sedan dess har musiken varit en stor del av hans liv. Det finns många artister och band som har präglat Jesper under åren, som exempelvis Tom Delonge från Blink 182 och Angels and Airwaves. Förutom musiken har Jesper dansat BRR danser, åkt mycket skateboard och snowboard.
2007 vann han Lilla Melodifestivalen med SK8. 2010 medverkade han med Noll Disciplin i Melodifestivalen.Robin Björklund
Trumkarriären började vid 15 års ålder tillsammans med några klasskompisar och en av dem var Jacob. Den hårdslående trummisen startade Despite My Twin tillsammans med Marcus och brodern Jesper.
Travis Barker från Blink 182 är Robins största inspirationskälla. Robin har dansat sedan år 2000 och dansar fortfarande när tillfälle ges. BRR danserna samt balett, jazz, modernt och streetdance är några av danserna han kan. Precis som de andra åker även Robin snowboard. 2010 medverkade han med Noll Disciplin i Melodifestivalen.Marcus Svensson
Basen har Marcus axlat efter att han gick och provspelade när SK8 letade ny basist. Han hade aldrig spelat bas före denna dag. Han fick platsen i bandet och sedan dess har det bara rullat på. Marcus huvudinstrument var annars gitarr som han spelat sen tidig ungdom. Marcus lärde sig sjunga genom att han härmade John Mayer. Han är också hans främsta influens.

Man kan säga att Marcus är den typen som testar allt som ingen annan vågar, i och med detta har han bra fart på scenen. Även Marcus åker snowboard. 2010 medverkade han med Noll Disciplin i Melodifestivalen.Jakob Berg
Som 8-åring började Jacob spela gitarr och han har aldrig slutat. Han har spelat i många band, exempelvis ”Fluxxxor”, ”Undertone”, ”The Va”, ”Red Hot Chili Concarne” och nu Estrapade. Jacob är med och anordnar NRF(Nossebro Rock Festival) sedan 2006 och hans musikintresse har aldrig varit större.
Några av hans influenser är Jimi Hendrix och Red Hot Chili Peppers.


Estrapade Live i Nossebro

Estrapade har lagt upp en ny video på deras hemsida. Ett liveframträdande som dom hade i Nossebro.

Framför låten Anymore.


Estrapade.se

Gå in på Estrapade och ladda ner deras EP skiva som släpptes 1 november 2010. Den är helt gratis, så det är bara att ladda ner så mycket det går! Eller varför inte ladda ner låtarna som ringtones? :)

På deras hemsida kan du också få reda på vart de har sina spelningar, deras musik, bilder, videos, fakta om bandmedlemmarna och deras blogg och mycket mer! Så jag tycker att ni ska klicka er in där och lämna ett spår i deras gästbok och bara se er omkring :)


Fakta om EstrapadeFörst Sk8 sen Noll Disciplin, nu Estrapade!

Ingen visste var Sk8 skulle hamna, alla trodde att Noll Disciplin kom för att stanna, men så blev det inte. Man kan ju lätt tro att om man deltar i Sveriges största musiktävling så har man ”slagit igenom”, men nej. Efter att Noll Disciplin var med i Melodifestivalen 2010 med låten Idiot så hände ingenting. Efterfrågan var mycket liten och efter några månader var det helt dött, skivbolaget bröt kontraktet och gitarristen hoppade av. Det var redan här dags för en förändring! Jesper Björklund, frontfigur och sångare i Sk8, ND och nu Estrapade hade idéer om ett nytt sound. Jacob Berg kom in som ny gitarrist i Estrapade. Med Jacobs spelstil, Jespers nya sound samt Robin och Marcus tankar om att inte sätt någon etikett på musiken så bildades Estrapade.

 

Vad är det som utmärker Estrapade?

Estrapade sätter inte själva in sin musik i någon genre. Det får lyssnarna stå för. ”Vi skriver den musik vi känner för, när vi känner för det. Det är ärlig musik”. Estrapade jobbar nu independent, det betyder att de jobbar utan skivbolag och bokningsbolag, helt enkelt all musik är inspelad på egen hand, mixad och mastrad av Jesper Björklund. Estrapade släpper sin första EP idag. Den finns att ladda ner på deras hemsida. www.estrapade.se

Men den finns också på Itunes, Amazon, CDON.com och Spotify med flera. EP:n kommer ut på Spotify om några veckor.

 

Estrapades EP – The First Five First!

The First Five First är precis vad det låter som. Det är Estrapades fem första låtar. På deras första platta. EP:n är resultatet av allt som jag skrivit om hittills. Inspelad hemma och marknadsförd utan budget. Nu är det upp till dig att ladda ner låtarna, lyssna på dom och tycka till. Är de bra eller är de bara skit? Skriv i gästboken, följ våran blogg, hitta våra spelningar, få reda på senaste nytt och upptäck vår gemenskap på: www.estrapade.se

 

 

 

 

Kontakta och boka bandet på:

estrapade@live.com

 

 

www.estrapade.se

www.mysapce.com/estrapademusic

www.youtube.com/estrapademusic

www.reverbnation.com/estrapade

www.ubetoo.com/estrapade

Hitta oss även på Facebook och Spotify!


Min nyskapta blogg

Tjohej! Jag har precis skapat en fanblogg, eller vad man nu vill kalla det, om badet Estrapade. Jag känner att deras musik är så pass unik och grym, att jag var tvungen att hylla dom genom denna fansite!

Detta är alltså ett välkomnande inlägg till er som hittar hit och stanna gärna för att upptäcka ny musik, om ni inte har hört talas om dom innan. Alla är välkomna och jag hoppas att ni kommer tycka om det.

Jag kommer att uppdatera om alla nyheter om Estrapade och allt som kommer upp. Så läs, lyssna och njut! =)Detta är deras musikvideo till deras nya singel Come Back. Själv ryser jag när jag lyssnar på den. Säg vad ni tycker :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0